Hallo allemaal! Ik ben Yvon Hagoort, 21 jaar oud en vierdejaars student Fysiotherapie. Vier jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om vanuit Noord – Limburg naar Groningen te gaan voor mijn opleiding. Een van mijn redenen om in Groningen te studeren waren de verschillende mogelijkheden om actief te zijn. Ik ben al vier jaar actief binnen de studievereniging FSV Fysiek en zet me nu voor het tweede jaar actief in voor de Hanzehogeschool.  In mijn eerste jaar ben ik actief geweest als Secretaris binnen de Symposiumcommissie van Fysiekwaar ik veel heb geleerd op gebied van het organiseren van lezingen en contact met sprekers op verschillende manieren. In mijn tweede jaar heb ik de rol als voorzitter van de activiteitencommissie op me genomen. Samen met mijn commissie hebben we zowel sportactiviteiten maar ook gezellige activiteiten georganiseerd waaraan alle leden van Fysiek aan mee konden doen. In dat jaar heb ik ook besloten om te solliciteren voor een bestuursfunctie binnen de vereniging. Het afgelopen jaar heb ik de functie van secretaris uit mogen voeren. Tijdens dit jaar heb ik heel veel geleerd op het gebied van het aansturen van een vereniging, contacten met andere (fysiotherapeutisch gerelateerde) studieverenigingen, schrijfvaardigheid en nog veel meer. Sinds september ben ik actief als penningmeester binnen de UniCie, de internationale commissie waarin we een brug willen maken tussen de Nederlandse en internationale studenten van de opleiding. 

Daarnaast ben ik voor het tweede jaar actief binnen het studentenpanel van de opleiding van Fysiotherapie. Samen met een groep van 12 studenten van alle jaarlagen vergaderen we over de positieve- en verbeterpunten van de opleidingen en bespreken dit vervolgens met het management van de opleiding. Vanaf september ben ik ook actief in de Academie medezeggenschapsraad waarin je samen met docenten en studenten van verschillende opleidingen belangrijke zaken bespreekt die in de academie spelen. 

Door nu voor het vierde jaar actief te zijn op verschillende manier heb ik heel veel mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Door de verschillende mogelijkheden om actief te zijn, kun je hier zelf een invulling aan geven. Ik ben hier de afgelopen jaren heel druk mee geweest en heb veel leuke dingen gedaan. Ik zou het dus zeker aanraden om naast je studie actief te worden, bedenk dan van te voren alleen welke kant je een beetje op wilt.